Unitate protejată

Cui ne adresăm?

1. Unitate Protejată Autorizata pentru persoanele cu handicap

Agenția Speranțelor și Centrul de Formare Profesională Speranța  sunt din anul 2021 ca unitate protejată autorizata pentru persoanele cu handicap.

Ce este o unitate protejată autorizată?

Conform legii 448/2006, unitatea protejată autorizată este entitatea de drept public sau privat, cu gestiune proprie, în cadrul căreia sunt angajate minimum 3 persoane cu handicap, care reprezintă cel puțin 30% din numărul total al angajaților, iar timpul de lucru cumulat al acestora reprezintă cel puțin 50% din totalul timpului de lucru al tuturor angajaților, precum și orice formă de organizare aleasă pentru desfășurarea unei activități economice de către o persoană fizică deținătoare a unui certificat de încadrare în grad de handicap.

2. Ce trebuie să știi dacă reprezinți o societate, instituție publică sau privată și ai mai mult de 50 de angajați?

LEGEA nr. 193 din 21 august 2020, pentru modificarea și completarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități  a reintrodus în lege posibilitatea ca jumătate din valoarea vărsămintelor de la persoane juridice pentru persoanele cu handicap neîncadrate să fie utilizată pentru achiziții de bunuri și servicii de la unități protejate.

Potrivit art. 78 alin. (3) lit. b) din Legea 448/2006, persoanele juridice care au cel putin 50 de angajati, care nu angajeaza persoane cu handicap intr-un procent de cel putin 4% din numarul total de angajati, pot opta pentru achizitionarea de produse sau servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate in unitatile protejate autorizate, pe baza de parteneriat, in suma echivalenta cu suma reprezentand 50% din salariul de baza minim brut pe tara inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu au angajat persoane cu handicap.

Cui ne adresăm?

Cui ne adresăm?

In concluzie , autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap, pot opta pentru una dintre următoarele obligaţii

a) să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap;

b)  să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând echivalentul a minimum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap, iar cu suma reprezentând diferenţa până la nivelul sumei prevăzute la lit. a) să achiziţioneze, pe bază de parteneriat, produse sau servicii realizate prin activitatea proprie a persoanelor cu handicap angajate în unităţi protejate autorizate.

Ca alternativă, suma respectivă poate fi utilizată la achiziția de servicii de formare profesionale , ofertate de unităţi protejate ca Agenția Speranțelor și Centrul de Formare Profesională Speranța.

3. Dezvoltarea socială și profesională a persoanelor cu dizabilități

Agenția Speranțelor și Centrul de Formare Profesională Speranța susține (re)integrarea persoanelor cu dizabilități în mediul social și profesional prin întreg procesul de formare profesională, oferind companiilor partenere servicii la cele mai înalte standarde și costuri competitive, companiile beneficiind astfel de deducerea sumelor aferente taxei pentru persoanele cu dizabilități prin achiziția de servicii de formare profesională, iar beneficiarii vizați de legea 448 din 2006, persoanele cu handicap, bucurându-se astfel de o calitate mai bună a vieții și de încadrarea în muncă conform pregătirii lor profesionale și capacității lor de muncă.

Cui ne adresăm?

Beneficiile serviciilor noastre:

Cursuri autorizate de calificare în domeniul asistenței sociale, alimentației publice, înfrumusețării, comerțului, sănătății.

Cursuri autorizate de perfecționare în domeniul managementului și dezvoltării personale.

Cursuri de perfecționare, dezvoltare personală în diverse domenii.

Cursuri de instruire periodice pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap, conform prevederilor Ordonatei  319/2007 privind aprobarea tematicii instruirii asistentilor personali ai persoanelor cu handicap. 

Cursuri de instruire periodice de noțiuni fundamentale de igienă.

Seminare în diverse domenii de interes.

Aruncă o privire peste serviciile noastre și află despre cursurile oferite care ți se par cele mai interesante sau care se potrivesc cel mai bine profilului tău profesional.

Avem pregătire profesională și tehnică și acces la studii reglementate.
Îți stăm la dispoziție cu tot ce ai nevoie pentru a te ajuta să te îndrepți spre obiectivele tale cu o metodologie adaptată!

Scroll to Top

Înscrie-te acum!

Acest formular colectează numele, prenumele, adresa dumneavoastră de e-mail și numărul de telefon, pentru a vă putea răspunde solicitărilor. Pentru mai multe informații, verificați Politica de confidențialitate, pentru a vedea cum, unde și de ce salvăm datele trimise.