DESPRE CURS:
Bucatarul realizează produse culinare şi alte produse din meniul restaurantului/ institutiei , după diferite reţete care să satisfacă exigenţele consumatorilor.
Tematica cursului :
- întocmirea documentelor specifice
- pregătirea antreurilor calde şi reci
- pregătirea fripturilor
- pregătirea gustărilor calde şi reci
- pregătirea mâncărurilor din carne
- pregătirea mâncărurilor din legume,orez,ouă, paste făinoase
- pregătirea preparatelor lichide
- prepararea dulciurilor (deserturilor)
- prepararea fondurilor glace
- prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare
- realizarea acţiunilor de supervizare şi control
- realizarea aluaturilor de bază
- realizarea salatelor
- realizarea sosurilor
CONDIȚII DE ÎNSCRIERE:
Se pot înscrie absolvenți ai învățământului 10 clase sau a invatamantului de 8 clase si absolvent al unui curs de nivelul 2 de calificare
COMPETENTE DOBÂNDITE:
- aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă și a reglementărilor în domeniul situațiilor de urgență specifice bucătăriilor și spațiilor anexe aferente
- aplicarea normelor igienico-sanitare specifice bucătăriilor şi de siguranţa alimentelor
- aplicarea normelor de protecţie a mediului, prevenirea și combaterea risipei alimentare și a deșeurilor alimentare
- respectarea drepturilor consumatorului cu referire la cantitatea/calitatea/prezentarea preparatelor
- aplicarea noțiunilor de bază despre comunicare, comportament profesional, lucru în echipă și psihologia consumatorului specifice domeniului turismului și alimentației
- aplicarea principiilor nutriției sănătoase și echilibrate
- asigurarea calităţii materiilor prime şi auxiliare, a semipreparatelor și preparatelor culinare
- aplicarea noțiunilor de bază despre organizarea activităților specifice în bucătărie
- efectuarea operaţiilor primare asupra materiilor prime şi auxiliare
- realizarea semipreparatelor culinare
- realizarea preparatelor culinare
- prezentarea estetică a preparatelor culinare
- aplicarea noțiunilor de evidență operativă specifice activității din bucătărie
Cod COR: 5122.2.1
INFORMAȚII SUPLIMENTARE:
Orar
Se stabilește de comun acord între cursanți și formator
Durata totala de pregătire 720 ore
Pregătire teoretică: 240 ore / Pregătire practică: 480 ore
Preț curs
1000 lei/persoana , platibil in 5 rate
TIPUL DE CERTIFICAT:
Certificat de calificare – nivelul 3, certificatul este national si international

ACTE NECESARE LA ÎNSCRIERE:
- Carte de identitate;
- Certificat de naștere;
- Certificat casatorie (daca este cazul);
- Diploma de studii /acte de studii
- Fisa medicala