Bucătar

DESPRE CURS: 

Bucatarul realizează produse culinare şi alte produse din meniul restaurantului/ institutiei ,  după diferite reţete care să satisfacă exigenţele consumatorilor. 

Tematica cursului : 

  • întocmirea documentelor specifice
  • pregătirea antreurilor calde şi reci
  • pregătirea fripturilor
  • pregătirea gustărilor calde şi reci
  • pregătirea mâncărurilor din carne
  • pregătirea mâncărurilor din legume,orez,ouă, paste făinoase
  • pregătirea preparatelor lichide
  • prepararea dulciurilor (deserturilor)
  • prepararea fondurilor glace
  • prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare
  • realizarea acţiunilor de supervizare şi control
  • realizarea aluaturilor de bază
  • realizarea salatelor 
  • realizarea sosurilor

CONDIȚII DE ÎNSCRIERE:

Se pot înscrie absolvenți ai învățământului 10  clase  sau a invatamantului de 8 clase si absolvent al unui curs de nivelul 2 de calificare 

COMPETENTE DOBÂNDITE:

  • aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă și a reglementărilor în domeniul situațiilor de urgență specifice bucătăriilor și spațiilor anexe aferente
  • aplicarea normelor igienico-sanitare specifice bucătăriilor şi de siguranţa alimentelor
  • aplicarea normelor de protecţie a mediului, prevenirea și combaterea risipei alimentare și a deșeurilor alimentare
  • respectarea drepturilor consumatorului cu referire la cantitatea/calitatea/prezentarea preparatelor
  • aplicarea noțiunilor de bază despre comunicare, comportament profesional, lucru în echipă și psihologia consumatorului specifice domeniului turismului  și alimentației
  • aplicarea principiilor nutriției sănătoase și echilibrate
  • asigurarea calităţii materiilor prime şi auxiliare, a semipreparatelor și preparatelor culinare
  • aplicarea noțiunilor de bază despre organizarea activităților specifice în bucătărie
  • efectuarea operaţiilor primare asupra materiilor prime şi auxiliare
  • realizarea semipreparatelor culinare
  • realizarea preparatelor culinare
  • prezentarea estetică a preparatelor culinare
  • aplicarea noțiunilor de evidență operativă specifice activității din bucătărie
Cod COR: 5122.2.1

INFORMAȚII SUPLIMENTARE:

  • Orar

    Se stabilește de comun acord între cursanți și formator

  • Durata totala de pregătire 720 ore

    Pregătire teoretică: 240 ore / Pregătire practică: 480 ore

  • Preț curs

    1000 lei/persoana , platibil in 5 rate

TIPUL DE CERTIFICAT:

Certificat de calificare – nivelul 3, certificatul este national si international 

ACTE NECESARE LA ÎNSCRIERE:

  • Carte de identitate;
  • Certificat de naștere;
  • Certificat casatorie (daca este cazul);
  • Diploma de studii /acte de studii
  • Fisa medicala

Înscrie-te acum!

Scroll to Top

Înscrie-te acum!

Acest formular colectează numele, prenumele, adresa dumneavoastră de e-mail și numărul de telefon, pentru a vă putea răspunde solicitărilor. Pentru mai multe informații, verificați Politica de confidențialitate, pentru a vedea cum, unde și de ce salvăm datele trimise.