Cofetar

DESPRE CURS: 

 Ocupaţia se aplică lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în unităţile de cofetarie specializate , sau unități de catering, partide de lucru din cadrul restaurantelor,  cafenele , insule de gătire din hypermarketuri , mall , vagoane restaurant , vase de croazieră fluvială sau maritimă , unități mobile (food-truck) , tonete în piețe și târguri, cu capacități de producție diferite , de la unități de capacitate foarte mică, cu activitate preponderent manuală până la unităti de producție de capacitate foarte mare, cu instalații de fabricație automatizate.

     Ocupaţia presupune pentru desfășurarea activității cu un deplin control al riscurilor, COFETARUL  trebuie să aibă un minim de competențe generale cu privire la aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă, aplicarea normelor de protecţie a mediului, și aplicarea normelor de igienă şi de siguranţă a alimentelor. 

Pentru controlul și monitorizarea activitășii este necesar să aibă un minim de competențe cu privire la întocmirea documentelor primare specifice

 Activitati specifice ocupatiei de cofetar:

  • Exploatarea utilajelor și echipamentelor utilizate și utilizarea ustensilelor conform indicațiilor din fișa tehnică și a instrucțiunilor tehnologice de fabricațiehnică si a instrucțiunilor primite; 
  • Cunoașterea și pregătirea materiilor prime și auxiliare folosite în cofetărie 
  • Recepţia calitativă şi cantitativă a materiilor prime, semifabricatelor gata preparate şi materialelor auxiliare 
  • Depozitarea materiilor prime, materialelor auxiliare şi semifabricatelor 
  • Prepararea si prelucrarea tipurilor de aluat folosite in cofetărie
  • Prepararea si prelucrarea semifabricatelor folosite în cofetărie
  • Prepararea și prelucrarea fursecurilor și a produselor cu termen lung de valabilitate
  • Prepararea, prelucrarea, finisarea și decorarea prăjiturilor și torturilor 
  • Prepararea si prelucrarea ciocolatei 
  • Recepţia calitativă şi cantitativă a materiilor prime, semifabricatelor şi materialelor 
  • Prepararea și prelucrarea înghețatelor și sorbeturilor 
  • Condiționarea semifabricatelor și produselor finite de cofetărie 
  • Depozitarea și manipularea produselor finite de cofetărie 
  • Asigurarea calității și siguranței alimentului semifabricatelor și produselor finite de cofetărie

CONDIȚII DE ÎNSCRIERE:

Se pot înscrie absolvenți ai invatamantului gimnazial

COMPETENTE DOBÂNDITE:

  • Utilizarea notiunilor introductive de TIC – competențe digitale 
  • Dobândirea notiunilor de bază civice și sociale organizațional 
  • Dobândirea notiunilor de bază antreprenoriale 
  • Aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă 
  • Aplicarea normelor de protecţie a mediului 
  • Aplicarea normelor de igienă şi de siguranţă a alimentelor 
  • Întocmirea documentelor specifice 
  • Exploatarea utilajelor și echipamentelor utilizate în cofetarie și utilizarea ustensilelor 
  • Cunoașterea și pregătirea materiilor prime si auxiliare folosite in cofetărie. 
  • Recepţia calitativă şi cantitativă a materiilor prime, semifabricatelor şi materialelor
  • Depozitarea şi transportul materiilor prime, materialelor auxiliare și semifabricatelor
  • Prepararea si prelucrarea tipurilor de aluat folosite în cofetărie 
  • Prepararea si prelucrarea semifabricatelor folosite în cofetărie 
  • Prepararea și prelucrarea fursecurilor și produselor cu termen mare de valabilitate 
  • Prepararea, prelucrarea, finisarea și decorarea prăjiturilor și torturilor 
  • Prelucrarea ciocolatei și prepararea produselor de ciocolaterie 
  • Prepararea torturilor și prăjiturilor de eveniment 
  • Prepararea și prelucrarea înghețatelor și sorbeturilor 
  • Condiționarea semifabricatelor și produselor finite de cofetărie 
  • Ambalarea, depozitarea și manipularea produselor finite de cofetărie 
  • Asigurarea calității și siguranței alimentului semifabricatelor
Cod COR: 751202

INFORMAȚII SUPLIMENTARE:

  • Orar

    Se stabilește de comun acord între cursanți și formator

  • Durata totala de pregătire 360 ore

    Pregătire teoretică: 120 ore / Pregătire practică: 240 ore

  • Preț curs

    600 lei/persoana , platibil in 2 rate

TIPUL DE CERTIFICAT:

Certificat de calificare – nivelul 2, certificatul este national si international 

ACTE NECESARE LA ÎNSCRIERE:

  • Carte de identitate;
  • Certificat de naștere;
  • Certificat casatorie (daca este cazul);
  • Diploma de studii
  • Fisa medicala 

Înscrie-te acum!

Scroll to Top

Înscrie-te acum!

Acest formular colectează numele, prenumele, adresa dumneavoastră de e-mail și numărul de telefon, pentru a vă putea răspunde solicitărilor. Pentru mai multe informații, verificați Politica de confidențialitate, pentru a vedea cum, unde și de ce salvăm datele trimise.